Containere, camere de sablare

În cabină se realizează curăţarea suprafeţelor prin sablare cu granule, şi cu nisip a structurilor sudate, a pieselor de lucru din oţel.

Pulverizarea se realizează cu instalaţie de sablat cu aer comprimat. Construcţia cabinei este de tip panel, în funcţie de necesitate, modelul poate fi cu una sau două uşi de intrare instalate, care în interior sunt prevăzute cu protecţie adecvată împotriva uzurii. Iluminatul spaţiului de lucru se realizează prin intermediul corpurilor de iluminat de siguranţă, care sunt montate pe tavanul camerei de sablare. Cabina s-a realizat prin încorporarea unor panouri sandwich laterale şi plafon în structura de oţel a construcţiei. Pe tavan există lămpi care să asigure iluminatul camerei şi elemente suflante care să asigure realimentarea cu aer proaspăt. Camera de sablaj cuprinde elementele de susţinere necesare pentru instalarea elementelor de protecţie din cauciuc împotriva uzurii. Întreaga suprafaţă interioară a spaţiului de sablaj este acoperită cu un strat de cauciuc întărit cu inserţie textilă.

Pardoseala spaţiului de lucru poate să fie un dalaj plan, în acest caz strângerea materialului abraziv se face manual într-un colector de granule, dar acest lucru se poate efectua şi automatizat. În cazul automatizării, pardoseala spaţiului de lucru este acoperită cu un grilaj pe care se poate circula, iar sub acesta se situează sistemul de colectare al granulelor cu podea de racleţi. Acest sistem transportă de asemenea în colector granulele împrăştiate. Colectorul de material abraziv transportă granulele la elevatorul cu cupe, iar elevatorul cu cupe le transportă mai departe către sistemul de curăţare al materialului abraziv.

În sistemul de curăţare al materialului abraziv sunt separate de restul granulelor, granulele uzate, precum şi zgura, rezidurile oxidate şi celelalte impurităţi desprinse de pe suprafaţa piesei curăţate. Materialul de sablare curăţat se colectează în rezervorul tampon dozator, de unde se poate reintroduce în rezervorul cu aer comprimat prin unitatea de închidere a sectorului. Praful ce se generează pe parcursul sablajului este aspirat de către un ventilator aspirator. Aerul aspirat este curăţat de către un sistem cu filtre, cu filtrare fină. Astfel că aerul cu praf nu poate să ajungă înapoi în mediu. Comanda întregii camere de sablare se realizează prin intermediul unui dulap de comandă separat.

O cabină de sablare poate să fie compusă din următoarele unităţi principale şi accesorii:

 • structura cabinei de sablare

 • porţi de intrare şi uşi de intrare pentru personal

 • învelişul de protecţie din cauciuc împotriva uzurii a spaţiului de lucru

 • sistemul de colectare al materialului de sablare cu podea de racleţi

 • grilaj pentru circulaţie

 • elevator cu cupe

 • sistem de curăţare a materialului abraziv

 • rezervor tampon

 • sistem de separare a prafului

 • tehnică de sablaj cu aer comprimat

 • îmbrăcăminte de protecţie, capotă cu vizor panoramic sau dreptunghiular, alimentat cu aer proaspăt, unitate de climă pentru răcire-încălzire ce se poate racorda la capotă.

 • dulap de comandă şi elemente de comandă

készítette: web79.eu - web79 - honlap és webáruház készítés, webdesign