Cabine de sablare

Cabinele de sablare sunt potrivite pentru prelucrarea unor piese componente, materiale mai mici. Sunt realizate pentru utilizare intermitentă (2-3 ore pe zi) şi pentru utilizare industrială,cu folosinţă continuă. Instalaţiile potrivite pentru utilizare industrială sunt fabricate de noi în varianta cu injecţie şi cu aer comprimat. Ambele tipuri pot fi utilate cu unităţi de reciclare a materialului de sablare, care reintroduce în procesul de sablare materialul abraziv pulverizat , fracţionat în doze diferite, respectiv după ce a fost curăţat. Capacitatea instalaţiei cu injector este de 0,5-4 m2/h, necesarul de aer: 800-900 litri/min, performanţa la suprapresiune este de 5-15 m2/h, iar necesarul de aer: 2000-3500 litri/min.

O scurtă descriere tehnică:

Prin intermediul uşii ce se află pe partea laterală a cabinei de sablare, se poate introduce materialul ce urmează să fie curăţat sau prelucrat, respectiv materialul de sablare, care se va depune în conul colector ce se află în partea de jos a instalaţiei. La cabinele care sunt potrivite şi pentru utilizare industriale, spaţiul de lucru este căptuşit cu un strat de cauciuc, pentru o rezistenţă mai bună împotriva uzurii, respectiv pentru a atenua viteza granulelor abrazive, ce ricoşează din pereţi.

Înainte de a începe procesul de lucru, pornim ventilatorul de aspirare. Putem să începem procesul de lucru introducând mâinile prin orificiile de pe partea din faţă a cabinei, prinzând cu mănuşile de cauciuc pistolul de sablat, respectiv materialul ce urmează să fie prelucrat. Prin vizorul ce se află deasupra orificiului de operare putem să verificăm operaţiunea. Spaţiul de lucru este luminat de corpul de iluminat ce se află în partea de sus a cabinei.

Sub efectul vidului ce se generează în pistolul de sablat, materialul de sablat ajunge la pistol, prin intermediul furtunului materialului de sablat, unde se întâlneşte cu aerul sub presiune şi este pulverizat printr-un jet puternic pe suprafaţa de curăţat.

Impurităţile îndepărtate de pe suprafaţa de curăţat sau de prelucrat sunt separate de materialul abraziv prin intermediul ventilatorului aspirator, deoarece materialul este readus în procesul de sablare, praful se depune într-un vas colector, care trebuie golit periodic.

Opţional, cabina se poate comanda cu masă rotativă, cu masă rotativă extensibilă pe un stand exterior ce se află în afara cabinei, cu masă ce se poate roti automat şi cu pistol de sablaj ce se poate roti automat.

Cabinele de sablare pot fi conectate cu rezervoare sub presiune folosite la instalaţiile cu jet liber, în scopul de a obţine o acţiune mai eficientă şi de o capacitate mai mare. Cabinele au fost astfel realizate încât conţinutul tehnic al acestora, se poate modifica sau extinde printr-o structură de tip modul, acestea sunt specificate în lista de preţ cu numere separate în cadrul fiecărui număr de tip.

Pentru utilizare intermitentă

 • PSZK-2
 • PSZK-2/1
 • PSZK-3
 • PSZK-3/1

Pentru utilizare industrială

 • PSZK-S
 • PSZK-S/1
 • PSZK-S/1 V
 • PSZK-S/2 V
 • SZK-S/3 V
 • PSZK-S/4 V
 • PSZK-S/5 V
készítette: web79.eu - web79 - honlap és webáruház készítés, webdesign